dimarts, de juliol 18

Una buena causa

Sento saltar-me la promesa de que les entrades que faria no serien sesudes, però es que el tema del Líban clama al cel. Me'n faig partícip. I faig meva la convocatòria del meu sindicat. Us adjunto un text de Ghassan Saliba, secretari d'immigració de CCOO de Catalunya i espectador en primera persona d'aquesta nova guerra que gaudeix de la inutilitat de les institucions internacionals i dels paisos tant desenvolupats i tant covards...


CCOO insta a participar en la convocatòria del dijous dia 20, a les 20 hores, a la plaça de Sant Jaume

CCOO DE CATALUNYA CONVOCA A MOBILITZAR-SE CONTRA LA GUERRA I L’OCUPACIÓ, I PER LA PAU A ORIENT MITJÀ

CCOO de Catalunya, davant el greu deteriorament de la situació a l’Orient Mitjà amb la desproporcionada intervenció militar d’Israel, fem una crida a la paralització immediata de la intervenció militar. No poden consentir-se més actes de guerra que posen en qüestió les legítimes aspiracions i drets de les poblacions civils que volen viure en pau i amb dignitat.

Cal reaccionar i mobilitzar-nos: no podem esgotar la nostra indignació davant la continuada vulneració del dret internacional; no podem assistir impotents davant les continuades imatges de destrucció i mort.

CCOO de Catalunya ens reafirmem en la nostra convicció de que no pot haver-hi solució militar al conflicte d’Orient Mitjà, rebutgem que l’única estratègia que compti sigui la militar. Reclamem la urgent mobilització de la ciutadania per tal d’exigir el cessament de la guerra i de l’ocupació. Cal exigir la renúncia a qualsevol forma de violència i a la utilització d’una diferent vara de mesurar en l’exigència de condicions a les parts. Cal defensar el dret internacional: la pau a Orient Mitjà implica el reconeixement de l’existència d’Israel i, alhora, el del dret a l’existència d’un Estat Palestí en els territoris ocupats de forma il·legal des de 1967.

CCOO de Catalunya considerem que la societat no pot contemplar més temps en silenci l’actual situació. Reclamem una mobilització ciutadana per exigir la fi de la violència, el respecte a la legalitat internacional i la fi dels càstigs col·lectius contra les poblacions civils. Exigim del Govern espanyol, de les institucions de la UE i de les NNUU una actuació urgent per acabar amb l’actual situació.

Per tot això, CCOO de Catalunya convoquem a participar en la concentració del proper dijous dia 20, a les 20 hores, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

PER LA PAU, CONTRA LA GUERRA, CONTRA LA INTERVENCIÓ MILITAR I L’OCUPACIÓ.
PER LA DEFENSA DE LA LEGALITAT INTERNACIONAL, EN SOLIDARITAT AMB ELS POBLES QUE PATEIXEN A GAZA, BEIRUT, LÍBAN, CISJORDANIA, HAIFA.....


Barcelona 18 de juliol de 2006

5 comentaris:

Manuel ST ha dit...

Se te perdona tu incumplimiento de promesa.....El tema merece el esfuerzo....Yo también estoy contigo, eso si, desde Martorelles (no podré estar en BCN). Me siento impotente cuando tengo que explicar a mi hijo de 8 años (cuando ve las imágenes en tv)el porqué de las muertes de de inocentes en general y la de niños en particular....

LALO PLATA ha dit...

1 mierda es ésto, seguramente un crío le cuesta de entender porque en realidad no se entiende.

Anònim ha dit...

Fa un temps vaig intentar entendre què era aquest conflicte: lluita per la terra? fanatisme religiós? qüestió econòmica? Tenia molt clar qui eren els bons i qui eren els dolents... amb tot, sempre hi ha un perdedor... La meva consciència entén el conflicte d'una manera... ara bé, el patiment del poble (israelià o palestí) no admet en la meva consciència distinció... Intentarem anar demà a la concentració...
Claríssima

Anònim ha dit...

Se m'ha oblidat de dir... que, malgrat intentar entendre-ho... encara no ho he acabat d'entendre, segueixo essent una nena.

Ramon Armengol ha dit...

Me acavo de dar cuenta k no me tienes linkao mamon!